Matematik

trigonometri: 2 ubekendte sider og 1 vinkel?

18. april 2012 af warz0ne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Figuren viser en trekant ABC, hvor LA = 53,8 og lAB I= 5,5 . Arealet af trekant ABC er 24,4.
a) Bestem IACI og IBCI.

? hvordan gør jeg 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2012 af peter lind

Jeg går ud fra at det er vinkel A du kender. Brug at arealet af en trekant er ½*produktet ad 2 sider*sinus af mellemliggende vinkel


Svar #2
18. april 2012 af warz0ne (Slettet)

oki det er jeg godt med på :) men hvordan måler jeg  de mellemliggende sider ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2012 af peter lind

Du har den ene opgivet nemlig |AB|, Den anden kan du finde af arealformlen. Du kender jo arealet.


Svar #4
20. april 2012 af warz0ne (Slettet)

Jeg tror ikke helt jeg er med alligevel. Arealformlen kan jeg jo kun bruge når jeg kender b og a .. men i det her tilfælde kender jeg kun de ene siden jo ? altså c 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2012 af mathon

                                   

                                                (1/2)·c·sin(A)·b = T = 24,4

                                                (1/2)·5,5·sin(53,8º)·b = 24,4

                                                5,5·sin(53,8º)·b = 48,8


                                                b = 48,8 / (5,5·sin(53,8º))


Svar #6
20. april 2012 af warz0ne (Slettet)

oki tak :) 


Skriv et svar til: trigonometri: 2 ubekendte sider og 1 vinkel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.