Matematik

Rente?

19. april 2012 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

I femårsperioden 1992-97 steg en virksomheds produktion med 5 % om året. Hvor mange procent er produktionen større i 1997 end i 1992?

Jeg tænker at bruge følgende formel:

K = K0(1+r)^n

Så sætter jeg f.eks. produktionen K0 til 1 og se hvor mange meget den stiger ift start (K0) og  r= 0.05. n er tiden som så er 5år (fra 1992-1997).

Så får jeg 1*(1+0,05)^5 = 1,276 vil det så sige en stigning på 27,6% ?

 

Håber nogle kan hjælpe mig med denne opgave?

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2012 af nielsenHTX

ja det er korrekt :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2012 af mathon

                   

                           P = Po(1+r)n

                           P/Po = (1+r)n

                           (P-Po)/Po = (1+r)n - 1


                           (P-Po)/Po = (1+0,05)n - 1

                           (P-Po)/Po = 1,055 - 1 = 0,2763 = 27,63%


Skriv et svar til: Rente?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.