Kemi

Opløselighed

20. april 2012 af elissa92

Hej :) Håber, virkelig, at jeg kan få lidt hjælp :)

Opløseligheden af pivalinsyre skal bestemmes. Det gøres ved at fremstille en mættet opløsning af stoffet, som derefter titreres potentiometrisk med en 0,100 M natriumhydroxidopløsning.

Ved titreringen af 10,0 mL af den mættede pivalinsyreopløsning fremkommer en titreringskurve (jeg kan aflæse fra grafen, at der er brugt 24,5 mL NaOH. 

Jeg tror, at jeg skal bruge opløselighedskonstanten til noget. Derfor har jeg sagt:

Ko= 0,0049*0,100 = 0,00049

Jeg ved ikke, om jeg startede rigtigt, og hvis jeg gjorde, så ved jeg ikke, hvordan jeg kommer videre :)

På forhånd tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. april 2012 af mathon

 

                                         mættet pivalinsyre              natriumhydroxid

                                           (0,010 L) · cs     =     (0,0245 L) · (0,100 mol/L)

                                                           cs = (0,0245 / 0,010) · (0,100 mol/L) = 0,245 M

 pivalinsyres opløselighed
                                                
                                 er       
                                                 m / V = (n·M) / V = (n/V) · M = c · M = (0,245 mol/L) · (102,13 g/mol) =
                                                                                                 
                                                                                                            25,0219 g/L ≈ 2,50 g/100 mL                                   

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. april 2012 af mathon

detaljer
        

                                      CH3
                                       |
                             H3C - C - COOH
                                       |
                                      CH3

                                 pivalinsyre

 

     M(C5H10O2) = sum({5,10,2}*{12.011,1.008,15.999}) g/mol = 102,133 g/mol


Skriv et svar til: Opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.