Matematik

Regression vha. Maple

21. april 2012 af JonasMcc (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg skal fitte den bedste lineære funktion ud fra et datasæt i Maple. Jeg bruger følgende kommandoer i Maple, hvilke virker fint. 

En svømmers hastighed v i meter pr. sekund og personens iltforbrug O i liter pr. min er givet ved

> restart;
> with(Statistics);
> X := [.25, .50, .75, 1.0, 1.25, 1.5, 1.75];
> Y := [1.9, 4.1, 5.5, 7.6, 9.9, 12.6, 18.9];

Der foretages nu en lineær regression af dataen.

> f := unapply(PolynomialFit(1, X, Y, x), x);
> plot1 := plot(f(x), x = 0 .. max(2.0), y = 0 .. max(20));
> plot2 := ScatterPlot(X, Y, symbolsize = 10);
> plots[display](plot1, plot2, labels = ["v / hastighed m/s", "O / iltforbrug L/min"], gridlines);

Denne stump kode virker fint, mit problem er bare at der bliver fremstillet en funktion f(x). Jeg kunne godt tænke mig at få funktionen til at hedde O(v). Jeg har prøvet at ændre X to v og Y til O, men Maple siger at det ikke kan lade sig gøre. 

Er der nogle kloge hoveder der har en anelse om, hvordan dette skal gøres? 

Mvh. Jonas :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at ændre f := til O :=

Det er i den linje, at du definerer, hvad f er.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Prøv evt. at ændre til:

O := unapply(PolynomialFit(1, X, Y, v***), v);
> plot1 := plot(O(v), v*** = 0 .. max(2.0), y = 0 .. max(20));

 

Jeg er ikke helt sikker på de to jeg har markeret med ***


Svar #3
21. april 2012 af JonasMcc (Slettet)

tak, det vil jeg prøve. Ellers må jeg lige spørge min lærer på mandag. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. juli 2012 af lars1968 (Slettet)

Hej.

Man må ikke bruge D, I eller O som variabler i Maple.

Mvh. Lars


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juli 2012 af lars1968 (Slettet)

Se i øvrigt "reserved" i hjælp.

Mvh. Lars


Skriv et svar til: Regression vha. Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.