Kemi

KBR - kaliumbromid molarmasse

22. april 2012 af Star04 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej alle.   Jeg skal regne molarmassen af kaliumbromid ud, men jeg får den hvergang til 119, når den skulle have været 119,01.   Nogle der ved hvad jeg gør forkert? Da jeg virkelig ikke ved det....    På forhånd tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2012 af mathon

    M(KBr) = sum({1,1}*{39.098,79.904}) g/mol = 109,002 g/mol


Svar #2
22. april 2012 af Star04 (Slettet)

#1

 

Hvor får du 1,1 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2012 af kuerten15

Det betyder, at der er 1 K+ og 1 Br-.


Svar #4
22. april 2012 af Star04 (Slettet)

#3

Når okay, tak for svaret. :) Men i det periodiske system står der at kaliums masse er 39,10, så hvordan får han den til 39,098? Og det samme med brom, der står 79,90 og ikke 79,904? 

 

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2012 af mathon

rettelse af fejltastning

         M(KBr) = sum({1,1}*{39.098,79.904}) g/mol = 119,002 g/mol

 

antallet af decimaler kan afvige alt efter hvilken kilde, du anvender

 

med "dine" tal

         M(KBr) = sum({1,1}*{39.10,79.90}) g/mol = 119 g/mol


Svar #6
22. april 2012 af Star04 (Slettet)

#5

Når nu giver det mere mening, tak :) 

 

 


Skriv et svar til: KBR - kaliumbromid molarmasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.