Fysik

jævnbevægelse - fald af kageforme

23. april 2012 af Freak101 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med et spørgsmål der lyder: lav ud fra de fremkomne fartværdier og antal af kageforme en graf, som viser hvorvidt luftmodstanden på kageformene er proportional med kvadratet på farten

Vi har fart værdier for fra 1 til 5 kageforme og vi har fået at vide at det har noget at gøre med følgende:

Fluft=k*v2
På et tidspunkt vil Fluft=Ft
--> k*v2=m*g
--> k*v2=n*m*g

Nogen der kan gennemskue, hvordan grafen skal laves?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2012 af peter lind

Du må komme med mange flere oplysninger. Hvad har i lavet ? Hvilken data har i ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Find k, ved at løse ligningen. Hvis du har 5 forsøg må du evt. gøre det 5 gange og tage gennemsnittet af k.

(Jeg går ud fra at du kender massen?) n betegner antal. v er max hastigheden.

 

Tegn derefter grafen k * v2


Svar #3
23. april 2012 af Freak101 (Slettet)

Vi har ikke massen, nej, og de følgende er vores fart for 1 - 5 kageforme:

1 kageform: 1,066 m/s
2 kageforme: 1,603 m/s
3 kageforme: 1,990 m/s
4 kageforme: 2,416 m/s
5 kageforme: 2,488 m/s

Vi lod først én kageform falde, derefter to, så tre osv. Herefter fik vi fem grafer som hver viser en liniær udvikling, og vi har skulle vise at farten blev konstant. Så er det, at spørgsmålet kommer.


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. april 2012 af Singlefyren (Slettet)

Ud fra ligningen k*v2=n*m*g , ses at v2/n ifølge teorien skal være konstant.

Du kunne evt. tegne grafen med n på x-aksen og v2/n på y-aksen, og vise at den næsten er konstant (vandret).

Alternativt, hvis du vil tegne grafen for Fluft, bliver du nødt til at kende massen via vejning.


Svar #5
23. april 2012 af Freak101 (Slettet)

Okay, jeg prøver. Tak (:


Skriv et svar til: jævnbevægelse - fald af kageforme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.