Kemi

Koncentration af chloridioner

23. april 2012 af maria198 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvilke udregning skal jeg bruge?

15,00 mL af calcium-chlorid opløsningen titreres til ækvivalenspunktet med 13,85 mL af sølv-nitrat opløsningen, der har den formelle koncentration 0,095 mol/L

d) Beregn den aktuelle koncentraion af chloridioner i calciumchlorid-opløsningen

e) Beregn massen af det bundfald, der maximalt kan dannes ved titreringen af CaCl2 med AgNO3

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2012 af mathon

d)                   
                                   CaCl2 (s)   --->   Ca2+ (aq)   +   2 Cl- (aq)

dvs
                                   [Cl- (aq)] = 2·[CaCl2 (s)]

 

                                  CaCl2 (aq)   +  2 AgNO3 (aq)   --->   2 AgCl (s)   +   Ca(NO3)2 (aq)
 

stofmængdeforhold:
                                          CaCl2 : AgNO3  =  1 : 2  = (1/2) : 1  

                                          CaCl2 : AgCl  =  1 : 2  = (1/2) : 1 
 

 

     titerligning:

                                      n(CaCl2)            =         (1/2)·n(AgNO3)

                                      n(CaCl2)      =         (1/2)·(0,01385 L)·(0,095 mol/L) = 6,57875·10-4 mol

                                      c(CaCl2)           = (6,57875·10-4 mol) / (0,015 L) = 0,043858 M

                                      [Cl- ] = 2·n(CaCl2) / (0,015 L) = 2·(6,57875·10-4 mol) / (0,015 L) =
                                                                                                                                  0,087717 M




 

        


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2012 af mathon

 e)                             

                      nmax(AgCl (s)) = 2·n(CaCl2 (aq)) = 2·(6,57875·10-4 mol) = 0,00131575 mol

                      mmax(AgCl (s)) = n·M = (0,00131575 mol) · (143,34 g/mol) = 0,1886 g = 188,6 mg


Skriv et svar til: Koncentration af chloridioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.