Matematik

Bestemme koordinaterne til skæringen med x-aksen

23. april 2012 af ymerdrengene (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa :D

 

Jeg har siddet med en matematik opgave i 40 år, og kan simpelthent ikke finde ud af den. Har også prøvet at søge på nettet hvilket IKKE har hjulpet.

Jeg har prøvet at sætte funktionen lig med 0, men den giver mig kun én løsning selvom jeg skal bestemme den anden og tredje skæring med x-aksen.

Jeg har vedhæftet opgaven i docx.

 

Håber i kan hjælpe en inder i nød ;)

 

MVH

Vedhæftet fil: Opgave 3.docx

Svar #1
23. april 2012 af ymerdrengene (Slettet)

Det er mest opgave a, jeg er i tvivl om.

 

Men klager ikke hvis jeg kan blive assisteret med opgave b :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2012 af peter lind

Der gælder sin2(x) = 1 - cos2(x). Sætter du det ind funktionsudtrykket  Funktionen indeholder nukun tal. cos(x)  og cos2(x). kald cos(x) for z   f(x) =0 giver nu en andengradsligning i z, som nemt kan løses.

b)  find f'(x)  og løs ligningen f'(x) = 0


Svar #3
24. april 2012 af ymerdrengene (Slettet)

Uuuha Peter det forstår jeg ik helt :S

Hvorfor gælder der at sin2(x) = 1-cos2(x) .. hvorfor cosinus i anden?

Og forstår ikke det med at kalde cos(x) for z.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2012 af peter lind

Det er en formel der kendes fra trigonometrien., som har forbindelse til Pytagoras. Hvis du ikke kender noget til trigonometri kan jeg godt forstå du ikke kan løse den.

Du skal bare erstatte cos(x) med z og cos2(x) med z2. Det er blot at omdøbe nogle variable.

Du har da ellers startet med matematik meget tidlig. Hele 9 år før du blev født


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2012 af nielsenHTX

#3 hvis du kan ikke løse den symbolsk, så løs den numerisk med CAS, med gætværdierne x=4 og x=8,5.

sin2(x) = 1-cos2(x)  kommer fra idiotformlen (pytagoras i enhedscirklen)


Skriv et svar til: Bestemme koordinaterne til skæringen med x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.