Matematik

A = 3√3/ 2* a2, hvad er a ??

24. april 2012 af skoleslave (Slettet) - Niveau: B-niveau

en håndvægt skal med tilnærmelse have form som en cylinderformet stang og to sekskantede endestykker. Håndvægten skal veje 2 kg. Stangen i midten skal være 10 cm lang og 2,8 cm i diameter. Endestykkerne skal være 3 cm tykke. Materialet har densiteten (massefylden) 7,9 * 103/m3.

Arealet af en regulær sekskant er A = 3√3/ 2* a2 , hvor a er kantlængden i sekskanten.

Hvad skal kantlængden i sekskanten være????

 


Svar #1
24. april 2012 af skoleslave (Slettet)

massefylden: 7,9 * 103/m3 **


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2012 af nielsenHTX

volumen af vægten er så

(alle mål er omregnet til meter)

V=stangen + 2 sekskanter ⇒ (0.1*π(0,028/2)2+ 0,03*2*A )  

løs så

V*7900=2


Svar #3
24. april 2012 af skoleslave (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, men den forstod jeg altså ik helt. Hvad er så a ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2012 af nielsenHTX

#3 ja den skal du jo selv beregne....!

"V*7900=2" ⇒ (0.1*π(0,028/2)2+ 0,03*2*(3√3/ 2* a2) ) 7900=2   find a


Svar #5
24. april 2012 af skoleslave (Slettet)

jeg forstår ikke mellemregningerne. Hvor kommer f.eks pi fra? det lige meget med resultatet, men forklaring på mellemregninger vil være bedst for mig


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Faktoren π kommer fra beregningen af cylinderens rumfang

Vcyl = π·(d/2)2·h

hvor h = 0,10m er midterstangens længde og d = 0,028m er stangens diameter.

Rumfanget af hvert endestykke er

Vende = A·t = (3/2)·(√3)·a2·t ,

hvor a er den søgte sidelængde og t = 0,03m er endestykkets tykkelse .

Løs nu ligningen

(Vcyl + 2·Vende)·ρ = 2,0kg

hvor ρ = 7,9·103kg/m3 .


Svar #7
24. april 2012 af skoleslave (Slettet)

#6

Det var meget meget bedre ! Tusind tak :)


Skriv et svar til: A = 3√3/ 2* a2, hvad er a ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.