Matematik

Udregning af ligning med brøk

25. april 2012 af Supermannn1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

God aften! 

 

Jeg sidder med denne ligning:

-2*(2-x)=x/2

Det jo en ligning der burde være relativ simpel nok :S 

Men kan simpelthen ikke komme frem til den rigtige metode..

 

Håber der en der kan fortælle mig hvordan jeg kan gøre :) 

På forhånd tak ! :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligningen med 2 på hver side, gang ind i parentesen, og isoler x.


Svar #2
25. april 2012 af Supermannn1 (Slettet)

så jeg siger:

-4+2x=x/2*2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. Fortsæt nu.


Svar #4
25. april 2012 af Supermannn1 (Slettet)

Kan du ikke gennem gå den for mig step for step :S

Kan simpelthen ikke få den til at give 8/3 dele som det gerne skal :S

Og hvorfor ganger du lige med 2 på hver side ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det var ikke helt korrekt, hvad du var nået frem til i #2. Man skal jo gange med 2 på begge sider:

-2·2(2-x) = (x/2)·2 , dvs

-8 +4x = x , eller

3x = 8


Svar #6
25. april 2012 af Supermannn1 (Slettet)

Mange tak ! Så er den forstået !! :) !


Skriv et svar til: Udregning af ligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.