Matematik

Procentregning

25. april 2012 af LizaPigenDewinski (Slettet) - Niveau: 10. klasse

har nogen problemer med denne opgave..

Du køber en trøje, du får 20% rabat på den. Du betaler 125 kr. Hvad ville trøjen have kostet, hvis du ikke fik rabat på den?

tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2012 af YesMe (Slettet)

                    rabat

125 - (125·20%) = ...

eller

125 · (1 - 20%) = ...


Svar #2
25. april 2012 af LizaPigenDewinski (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. april 2012 af Kathrineandersen93 (Slettet)

125*1,20 ;)

 


Brugbart svar (2)

Svar #4
25. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Bestem, hvor stor en del udsalgsprisen udgør af den oprindelige pris.

(rabat) = (oprindelig pris) · 20%

(udsalgspris) = (oprindelig pris) - (rabat)

Se videre i #1.


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. april 2012 af Kathrineandersen93 (Slettet)

YESME : Det er forkert, det er hvis du har fået procent på den :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Dit udtryk i #3 er forkert. Man får jo netop 20% i rabat, der beregnes af den oprindelige pris.


Brugbart svar (2)

Svar #7
25. april 2012 af HrQuantum (Slettet)

Hvis der er blevet trukket 20% fra, har du jo betalt 80% af prisen.

Dvs. at:

125 kr. = 80%

Du finder 1% ved at dividere og derefter multiplicerer med 100 (:


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. april 2012 af Kathrineandersen93 (Slettet)

Du køber en trøje, du får 20% rabat på den. Du betaler 125 kr. Hvad ville trøjen have kostet, hvis du ikke fik rabat på den?

Du betaler 125 kr, hvor du har fået rabat.... ?

125/80 = 1,56 * 100 = 156 * 0,8 = 125                  Som der står i svar 7.


Svar #9
25. april 2012 af LizaPigenDewinski (Slettet)

tak det hjalp meget :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
25. april 2012 af YesMe (Slettet)

#8

Det er omvendt   ".. du får 20% rabat på den. Du betaler 125 kr."

ikke  "Du betaler 125 kr. Du får 20% rabat på den."

Ifølge din antagelse i #3 skal forstås som, at man har betalt 40% ekstra af udsalgsprisen (uden rabat) . Men man skal finde ud af, hvor meget man skulle betale med uden rabat, dvs 0%. Ved ikke om det giver nogen mening.


Brugbart svar (1)

Svar #11
25. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er jo noget matematisk vrøvl at skrive, som du gør. Ingen af dine lighedstegn er korrekte.

Da man betaler 80% af den oprindelige pris, gælder der

(oprindelig pris) = (salgspris)/80% = (5/4)·(salgspris) = 1,25·125kr = 156,25kr.


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.