Matematik
Hvordan hæver man numerisk tegn?
23. august 2005 af
Maria17 (Slettet)
Hej
Jeg har en ligning hvor jeg skal ha isoleret y:
ln|y-1|=1/2x^2+x+k
<=>
|y-1|=e^(1/2x^2+x+k)
hvordan kommer jeg nu videre?
Er det bare at hæve tegnene, eller er der nogle fortegn der skal ændres?
Jeg har en ligning hvor jeg skal ha isoleret y:
ln|y-1|=1/2x^2+x+k
<=>
|y-1|=e^(1/2x^2+x+k)
hvordan kommer jeg nu videre?
Er det bare at hæve tegnene, eller er der nogle fortegn der skal ændres?
Svar #3
23. august 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)
Kig på y - 1.
For y - 1 større end eller lig med 0, er den numeriske værdi y - 1. Dvs. for y større end eller lig med 1
For y - 1 mindre end 0, er den numeriske værdi -y + 1. Dvs. for y mindre end 1.
I første tilfælde mangler du blot at lægge 1 til på begge sider af lighedstegnet.
I andet tilfælde skal du trække 1 fra på begge sider og gange med -1.
For y - 1 større end eller lig med 0, er den numeriske værdi y - 1. Dvs. for y større end eller lig med 1
For y - 1 mindre end 0, er den numeriske værdi -y + 1. Dvs. for y mindre end 1.
I første tilfælde mangler du blot at lægge 1 til på begge sider af lighedstegnet.
I andet tilfælde skal du trække 1 fra på begge sider og gange med -1.
Skriv et svar til: Hvordan hæver man numerisk tegn?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
