Matematik

Wienerprocess og Itös Lemma

25. april 2012 af Sendai (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Alle sammen.

Jeg kunne godt lige bruge noget hjælp til at forklare flg:

Vi har udledt at aktiekursen følger denne her udvikling, hvor første led i eksponentialet er driften og andet er standardafvigelsen.

St = St-1*e^((r-1/2*σ^2)t+σWt

Hvor: St følger en generelized wiener proces

 σ er standardafvigelsen

W følger en standardnormalfordeling med en middelværdi på 0 og en varians på 1.

Herefter ved vi, at det sidste led i eksponenten dvs er lig med:

e^σWt = e^(1/2*σ^2)t  --> e^σWt = e^/σ^2t/2)

Det er simpelthen dette udtryk vi ikke forstår. Skal vi se σWt som det stokastiske led i sig selv, altså som en variable? Eftersom stokastikken jo netop kommer fra W? 

Derefter får vi: 

St=St-1* e^((μ-1/2σ^2)t+1/2 σ^2t)) = St-1* e^μt

Håber i kan hjælp os til at forstå denne sammenhæng? 

Med venlig hilsen 

Rene


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere opgaven i VØ forumet eller lignende.


Svar #2
26. april 2012 af Sendai (Slettet)

Dette er langt fra virksomhedsøkonomi, tværtimod. Dette er finansiering på universitetniveau :)


Skriv et svar til: Wienerprocess og Itös Lemma

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.