Matematik

Reducering af (2a + b)^2 – b(4a + b)

26. april 2012 af annejensen12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle venner! 

Er der nogen, som kan hjælpe mig med denne reduceringsopgave (2a + b)^2 – b(4a + b) ?

Kender svaret (det er 4a^2) men kan ikke komme frem til det 

 

håber meget der er en som vil hjælpe!!! Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2012 af mathon

                                  (a+b)2 = a2 + 2ab + b2                                  a(b+c) = ab + ac

                                    kvadratsætning                             distributive lov for multiplikation over addition


Svar #2
26. april 2012 af annejensen12 (Slettet)

Hm, hvordan anvender jeg de to love i netop dette tilfælde? 

Mange tak for dit hurtige svar! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2012 af mathon

 

                 ((2a) + b)2 – b·((4a) + b) = (2a)2 + 2·(2a)·b + b2  -  (b·(4a) + b2)


Skriv et svar til: Reducering af (2a + b)^2 – b(4a + b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.