Matematik

Geometrisk fortolkning af ligning

26. april 2012 af andersmk1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er blevet stillet følgende opgave.

"To funktioner er bestemt ved f(x) = x^2 og g(x)=2^x

Benyt et CAS-værktøj til at løse ligningen f(x) = g(x).

Tegn en skitse af hver af de to grafer, og giv en geometrisk fortolkning af ligningen og dens løsninger."

Ligningen er løst. Jeg har lavet en skitse af de to funktioner, men skæringspunkterne stemmer ikke overens med facit. Hvad gør jeg forkert? Tak.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2012 af peter lind

Det er umuligt at vide ud fra det du skriver Indtastningsfejl af en eller anden art er det nærmeste jeg kan komme med. Du kan evt beregne f(x) og g(x) for den fundne løsning som kontrol


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. april 2012 af mathon

 

                solve(x^2 =2^x,x)

                               x = -0,766665         x = 2         x = 4


Svar #3
26. april 2012 af andersmk1 (Slettet)

Nevermind, problemet er løst :P

Jeg kiggede af en eller anden grund efter skæringspunkter på x og y-aksen.


Skriv et svar til: Geometrisk fortolkning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.