Biologi

Basepar i DNA

28. april 2012 af A2983 (Slettet)

Hej Alle

Jeg sidder med en biotekrapport og skal forklare at cytosin og guanin er komplementære. Det letteste ville vel være at svare at guanin og cytosin laver tre hydrogenbindinger, mens adenin og thymin kun laver to. Men er der nogen, der ved præcis hvorfor netop guanin og cytosin laver 3 hydrogenbindinger imellem sig, mens adenin og thymin kun laver to?

 

Forsat god weekend!


Brugbart svar (4)

Svar #1
28. april 2012 af exutu (Slettet)

Jeg er overbevist om at du kan finde en god illustration på google billeder (søg fx. base pairs) men det handler om at visse kemiske grupper kan lave disse hydrogen bindinger. Hvis du tager G C base par så har du 3 grupper der danner hydrogen binder. Hvis vi tager dem fra Minor Groove -> Major groove:

G har en -NH2 gruppe som laver en hydrogenbinding til =O på C

G har en -(NH)- gruppe som donorer en hydrogenbinding til N på C

G har en =O som accepterer en hydrogen binding fra  -NH2 gruppen på C.

 

I TA base par (igen fra minor til major groove):

A har en =(N)- som accepterer en hydrogenbinding fra -(NH)- gruppen på T

A har en NH gruppe som donorer hydrogenbinding til =O på T


Svar #2
28. april 2012 af A2983 (Slettet)

okay, det giver rigtig god mening! tusind tak!

 


Skriv et svar til: Basepar i DNA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.