Matematik

Halveringstid

28. april 2012 af navnebruger (Slettet) - Niveau: C-niveau

Skal finde halveringstiden ud fra det her: 
y = 1057,8e-0,008x
R² = 0,9592
Formlen ser sådan ud? Hvad er a, i denne? :)
Den skulle meget gerne være eksponentiel 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2012 af peter lind

e-0,008*x  = (e-0,008)x = ax


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2012 af mathon

           

 

 

                  i fysik anvendes oftest                                            i matematikundervisning anvendes oftest

                        A = Ao·e-k·t        k>0                                                              y = b·ax

                        (1/2)Ao = Ao·e-k·T½                                                                (1/2)b = b·a

                        (1/2) = e-k·T½                                                                         (1/2) = a          

                        ln(1/2) = -k·T½                                                                      ln(1/2) = ln(a)·X½

                       -ln(1/2) = k·T½                                                                       X½ = ln(1/2) / ln(a)

                        ln(2) = k·T½

                        T½ = ln(2) / k

  hvoraf                                                        ln(2) / k = ln(1/2) / ln(a)

                                                                    ln(2) / k = -ln(2) / ln(a)

                                                                    -ln(2) / k = ln(2) / ln(a)

                                                                    ln(2) / (-k) = ln(2) / ln(a)

                                                                    -k = ln(a)

                                                                    e-k = a


Skriv et svar til: Halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.