Matematik

differentialregning

29. april 2012 af ACBorup (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en g(x) = 4(1-e^-x)

Opg. Bestem g'(x) og redegør for at g er voksende.

Jeg har bestemt g'(x) = 4*e^-x

Men hvordan skal jeg redegøre for at g er voksende?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad skal gælde om g'(x) en funktion er voksende?


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. april 2012 af solsorten1 (Slettet)

Det er fordi at hvis du indsætter positive talværdier ind vil grafen være voksende.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. april 2012 af mathon

@#2

            vrøvl:
                                     g '(x) = 4·e-x > 0 for ∀x∈Dm(g)
         hvorfor
                                     g(x) er monotont voksende

         som Jerslev
                                     lægger spørgende op til i #1

                          

            


Svar #4
29. april 2012 af ACBorup (Slettet)

Altså jeg skal bare skrive at fordi g'(x) = 4* e^-x > 0 er den voksende?

Men hvordan ved jeg at den er større end nul?


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. april 2012 af mathon

             indtegn på din lommeregner

                              e-x

   du bør vide det som en faglig matematikkompetence grundet læringsansvarlig deltagelse i undervisningen


Svar #6
29. april 2012 af ACBorup (Slettet)

Ok, så jeg kan bare at skrive at da jeg ved e^-x altid vil være en voksende funktion må g(x) også være det?


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. april 2012 af Jerslev (Slettet)

#6: e^-x er ikke en voksende funktion.


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. april 2012 af mathon

#3



                                     g '(x) = 4·e-x > 0 for ∀x∈Dm(g)
         hvorfor
                                     g(x) er monotont voksende (men med vandret asymptote y = 4)

         som Jerslev
                                     lægger spørgende op til i #1

                          

           


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. april 2012 af SuneChr

Opsamling:

g ' (x)  =  4 / ex

Da  ex > 0 for alle reelle tal er g '  også > 0 for alle reelle tal. Heraf følger, at  g er voksende for alle reelle tal.


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.