Matematik

Bestem værdi og reducer

29. april 2012 af anne881m (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave som lyder på:

Bestem værdien af 5m / (2m2+3mn), når m = 1 og n = 2, og reducer 5m / (2m2+3mn)

Når jeg skal bestemme værdien, skal jeg så ikke bare indsætte m og n og så regne det ud? 

Ang. at reducere, ved jeg ikke hvad jeg skal gøre 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2012 af mathon

 

       5m / (2m2+ 3mn)  =  5m / (m·2m + m·3n) = 5m / (m·(2m + 3n)) = (5m / m) / (2m + 3n) =

                                                                                                                        5 / (2m + 3n)


Skriv et svar til: Bestem værdi og reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.