Matematik

Finde en side; areal, én side og én vinkel kendes.

29. april 2012 af Linda03 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg er lidt i tvivil om, hvordan jeg finder siden |AC| i denne trekant ABC, hvor kun tre/fire oplysninger findes: 

 

|AB| = 7 cm

Vinkel A = 45.5 grader

Areal = 25,

og h = 5

 

- Er der nogle, som lige har en formel, som jeg kan bruge??? :) Tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2012 af solsorten1 (Slettet)

Du kan starte med at bruge formlen for arealet for en trekant:

h * G * ½ = 25        <=>     5 * G * ½ = 25

ved at isolere G får du

G = 50/5 = 10

Grundfladen i din trekant er det samme som |AC| = 10


Svar #2
29. april 2012 af Linda03 (Slettet)

Gud hvor enkelt!

Tak skal du have :) 


Skriv et svar til: Finde en side; areal, én side og én vinkel kendes.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.