Fysik

HASTER FYSIK! KALORIMETRLIGING

29. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej ville virkelig sætte pris på hvis der var nogle der kunne fortælle mig hvad disser ligninger betyder

?Eterm=0J (denne her)

?Evand=cvand·mvand·?T (den her)

Skål=?Ekal=ckal·mmøtrik·?T (den her)

?Emøtrik=cmøtrik·?T(den her)

skal skrive rapport om det.

JEg har også nogle tal jeg skal have sat en i en anden liging, men eg kan heller ikke få det til at passe, er der nogle der kunne hjælpe mig med det også? :)

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2012 af mathon

 

                                               ΔEterm = 0

                                               ΔEmøt + ΔEvand = 0

                                               mmøt·cmøt·ΔTmøt + mvand·cvand·ΔTvand = 0

                                               mmøt·cmøt·ΔTmøt = mvand·cvand·(-ΔTvand)

                                             
                                               mmøt = (mvand / mmøt) · ((-ΔTvand) / ΔTmøt) · cvand


Svar #2
29. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Kan du hjælpe mig med at forklar ligninger, hvad de går ud på en for en?: )


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2012 af mathon

rettelse af fejltast:

                                               cmøt = (mvand / mmøt) · ((-ΔTvand) / ΔTmøt) · cvand


Svar #4
29. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

jeg vil lige spørger, er det sådan ligning lyder? for jeg har noteret noget lidt anderledes i timen, altså det jeg har skrevet herinde.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2012 af mathon

                                               ΔEterm = 0

                                               ΔEmøt + ΔEkal + ΔEvand = 0

                                               mmøt·cmøt·ΔTmøt + mkal·ckal·ΔTkal + mvand·cvand·ΔTvand = 0

                                               mmøt·cmøt·ΔTmøt = mkal·ckal·(-ΔTkal) + mvand·cvand·(-ΔTvand)

                                             
                                               cmøt = (
mkal·ckal·(-ΔTkal) + mvand·cvand·(-ΔTvand)) / (mmøt·ΔTmøt)

 

generelt:
                               ΔE = m·c·ΔT

 

Svar #6
29. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Jeg skal finde temp af møtrikken, så det vil jo lyde

Tmøtrik= (?Evand-?Ekal)/(Cmøtrik*Mmøtrik)+Tslut 

Det er hvad ejg har noteret, men jeg ved ikke hvordan jeg skal forklare ligningen med ord.


Svar #7
29. april 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Jeg har nogle tal, men når jeg sætter dem ind og regner det ud kan jeg ikke få det til at passe, vil du hjælpe mig med det?


Skriv et svar til: HASTER FYSIK! KALORIMETRLIGING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.