Kemi

glukose mM til til g/L

29. april 2012 af Olufs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej...

 

Jeg har brug for hjælp til hvordan man omskriver mM til g/L.

 

Et eksempel:

Jeg har 70mM glucose, hvad vil det give i g/L.. Skal bruge g/L til, at finde masse% for tilsvarende ethanol indhold.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2012 af kuerten15

MW(glukose) = 180,16 g/mol

c(glukose,g/L) = 70 mmol/L * 10^-3 mol/mmol * 180,16 g/mol = 12,61 g/L


Svar #2
29. april 2012 af Olufs (Slettet)

#1

Ja.. Tænkte nok det var sådan, tak for hjælpen..

Har dog et problem.

Hvis du ville åbne den vedhæftede vil, og så på regnearket "Destillation".

Så står der:

"Indsæt målt densitet      |    Tilsvarende ethanol indhold
 g/L                                      |    masse%
 972                                     |    17,43"

 

Når jeg indsætter 12,61, vil jeg få 5227855,57 i masse%.

Hvad er det jeg gør forkert?

Vedhæftet fil:Kopi af dataark60.xls

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2012 af kuerten15

Aner det ikke :(


Skriv et svar til: glukose mM til til g/L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.