Kemi

Syrer &Baser ( det haster)

30. april 2012 af kåål (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej  jeg har brug for hjælp til følgende opgaver:

 

 en pufferopløsning laves ved at blande 50mL 0,1M NH4Cl med 100mL 0,1M NH3(aq)


1) hvad bliver pH af denne pufferopløsning?

2) Til pufferen tilsættes der nu 1mL 2M HCl , hvad bliver pH nu?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2012 af mathon

 

1) hvad bliver pH af denne pufferopløsning

                             pH = pKs + log(nb/ns) = 9,25 + log(0,01/0,005) = 9,6


Svar #2
30. april 2012 af kåål (Slettet)

tusind tak:) 

har lige endnu et spørgsmål

 i en opløsning af HAc måles pH til at være 2,51
hvordan finder jeg så den formelle koncentration ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2012 af mathon

HAc:

                                [H3O+] = -(Ks/2) + √((Ks2/4) + Ks·cs)

                                ([H3O+] + (Ks/2))2 = (Ks2/4) + Ks·cs

                                Ks·cs = ([H3O+] + (Ks/2))2 - (Ks2/4)

                                10-pKs·cs = (10-pH + (10-pKs/2))2 - (10-2pKs/4)

                                10-4,76·cs = (10-2,51 + (10-4,76/2))2 - (10-9,52/4)

                                 0,000017cs = (0,00309 + (0,0000085)2 - 7,5·10-11) = 9,5·10-6

                                 cs = (9,5·10-6) / (1,7·10-5) = 0,56 M


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2012 af mathon

eller lidt enklere

HAc:

      svag syre

                                pH = (1/2)·(pKs - log(cs))

                                2pH = pKs - log(cs)

                                log(cs) = (pKs - 2pH)

                               cs = 10pKs - 2pH

                               cs = 104,76 - 2·2,51 = 0,55 M


Skriv et svar til: Syrer &Baser ( det haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.