Kemi

Er spyt surt eller basisk?

01. maj 2012 af ronadlfoejf (Slettet) - Niveau: C-niveau

Mangler hjælp til følgende:

I spyt er koncentrationen af oxonium 1.6 * 10 -7 mol/L. 

Spørgsmål 1: Beregn koncentrationen af hydroxid

Spørgsmål 2: Er spyt surt eller basisk?

 

Håber nogle kan hjælp :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2012 af Anxyous (Slettet)

Det kan du jo hurtigt regne ud. pH er defineret som -log[H3O+], og det gælder, at [H3O+]*[OH-] = 1,0 * 10-14 M2.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. maj 2012 af mathon

 

          pH = -log(1.6·10 -7) = - (log(1,6) + log(10-7)) = - (log(1,6) + (-7)) = 7 - log(1,6) = 6,8

                                                                                                                      


Skriv et svar til: Er spyt surt eller basisk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.