Matematik

Folkeskole matematik - beregning af trekantens areal

01. maj 2012 af nadia1232 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej 

 

Jeg ved at man skal bruge denne formel: h * g * 1/2 til at beregne arealet af en trekant med.

Men i den opgave jeg har fået, står højden der ikke.Og jeg kan jo ikke måle med en lineal, idet det ville give en forkert resultat?

 

Jeg har vedhæftet opgaven

Vedhæftet fil: foto-1.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2012 af ulla7 (Slettet)

h = 4 cm


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten er retvinklet, og man kender hypotenusen og den ene katete. Benyt Pythagoras til et beregne den anden katete. Trekantens areal er det halve af kateternes produkt.

T = (1/2)·a·b     (retvinklet trekant)


Svar #3
01. maj 2012 af nadia1232 (Slettet)

Hvis man bruger pythagoras er det så: b2 = c2 - a2 = 5^2 - 3^2 = kvadratrod225 = 15?

 

Eller (1/2)* 3*5 = 7,5?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke korrekt. Man finder b2 = c2 - a2 = 52 - 32 = 25 - 9 = 16 = 42 , hvorfor b = 4, så

T = (1/2)·3·4


Svar #5
01. maj 2012 af nadia1232 (Slettet)

Altså T = (1/2) * 4* 5?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, genlæs #2 og #4. Den ene katetes længde er givet i opgaven til 3, og den anden katetes længde har vi beregnet ved hjælp af Pythagoras til 4.


Svar #7
01. maj 2012 af nadia1232 (Slettet)

jeg forestår nu mange tak 


Skriv et svar til: Folkeskole matematik - beregning af trekantens areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.