Matematik

Tjekke efter om opgaven er lavet rigtigt

02. maj 2012 af LW09 (Slettet)

Hej har jeg løst opgaven korrekt?

Befolkningstallet i Sudan er i årene 1950-2000 med god tilnærmelse vokset med 2,58% om året. I 1950 var befolkningstallet 9,2mio.

a) Opskriv en model, der beskriver udviklingen i sudans befolkningstal i årene 1950-2000

b) I hvilket år nåede befolkningstallet i Sudan op på 24 mio?

y = b*a^x

b = startværdi = 9.2 mio

a = stigning (eller fald)

y = udregnet befolkningstal for året

x = antal år efter 1950

Kan du bedre se det nu?

Prøv skriv (i millioner) y = 9.2 * 1.0258^x

Dvs. den når op på 24 mio.

solve (24 = 9.2*1.0258^x,x) <=> 38 år )

dvs. i år 1950 + 38


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det ser rigtigt ud.


Svar #2
02. maj 2012 af LW09 (Slettet)

Okay tak :)


Skriv et svar til: Tjekke efter om opgaven er lavet rigtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.