Kemi

protolysegrad

03. maj 2012 af øhbøh1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Angiv protelysegraden for en eddikesyreopløsning med en formel koncentration på 0,25M Ks = 1,8*10^-5M

a) 0,021%

b) 0,21%

c) 0,84%

d) 8,4%

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2012 af mathon

 

                                           α = [-10-pKs + √(10-2pKs + 4cs·10-pKs)] / (2cs)


                                           α = [-10-4,75 + √(10-9,5 + 4·0,25·10-4,75)] / (2·0,25) = 0,0084 = 0,84%


Skriv et svar til: protolysegrad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.