Matematik

Hjælp til gammel eksamensopgave....tror der er fejl i facit!

04. maj 2012 af martin1977dk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hentede hf mat-c august 2011 skriftlig eksamen med til hørende facitliste inde fra studienet.dk. Men nu tror jeg der er fejl.

en potensfunktion lyder som følgende: y=b*x^a og punkterne er: (1,2) og (4,16)

Jeg skal først bestemme a og b og får her a= 1,4999 og b=2,0003

 

så skal jeg finde y ud fra x =2,25

 

der får jeg y= 20003*2,25*^1,4999 = 6,75

Men så er jeg i vildrede med hensyn til at bestemme x når y = 31,25

facitliste til sættet siger det bliver 6,7796, men det er ikke hvad jeg får det til når jeg bruger formel:

x=^a√y/b

 

Hvad siger I?


Svar #1
04. maj 2012 af martin1977dk (Slettet)

skal selvfølgelig være: der får jeg y= 2,0003*2,25*^1,4999 = 6,75


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

Med den forskrift, du har opgivet, bliver dit facit :

y = x^a

log(y) = a * log(x)

log(x) = log(y) / a

x = 10^(log(y)/a) = 10^(log(31,25)/1,499999) =

6,24945 

Se vedhæftede ;-)

Vedhæftet fil:1 eks-opg..PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
04. maj 2012 af nielsenHTX

de to ligninger er

2=b*1a ⇒b=2 (præcis)

16=b*4a ⇒16=2*4a ⇔log(8)=a*log(4) ⇔a=log(8)/log(4) =3/2=1,5 (præcis)

 

f(x)=2*x3/2

f(2,25)=6,75

 

f(x)=31,25

2*x3/2 =31,25⇔

x3/2=31,25/2  ⇔

x=(31,25/2)2/3=6,25


Svar #4
04. maj 2012 af martin1977dk (Slettet)

Super takker. Men er jo så ikke så smart at studienet tager penge for noget som ikke holder. Må lige skrive til den. Der er nemlig også fejl i resultat af den første opgave. 

 

Mvh.

 

Martin


Skriv et svar til: Hjælp til gammel eksamensopgave....tror der er fejl i facit!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.