Matematik

Beregn tallet (f(3)/f(0))-1 i ligningen f(x)=3580*0,8632^x

04. maj 2012 af juliehansen1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,  som vist i overskriften skal jeg beregne dette tal.

Tallet for jeg til -0,3568, men oven i købet skal jeg forklare hvad det betyder, hvilket jeg ikke kan.

Så vil meget gerne modtage "hints" hvis nogen ved dette.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Udtrykket

f(3)/f(0) - 1 = (f(3) - f(0)) / f(0)

angiver den relative ændring i f(x), når x ændres med 3 . Du har beregnet tallet korrekt. Der er her tale om en formindskelse på 35,68% .

Der er tale om en funktion f(x) = 3580 · 0.8632x , ikke om en ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2012 af Krabasken (Slettet)

(3580 * 0,8632^3) / (3580 * 0,8632^0) - 1

= 0,8632^(3-0)  - 1 = 0,6432 - 1 = -0,3568   ;-)


Svar #3
05. maj 2012 af juliehansen1234 (Slettet)

Tak for svaret. Jeg må have skrevet for hurtigt, for selvfølgelig er der tale om en funktion. Jeg forstår dog ikke hvorfor det første udtryk er det samme som f((3) - f(0)) / f(0).  


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er det jo, fordi 1 = f(0)/f(0) , så

f(3)/f(0) - 1 = f(3)/f(0) - f(0)/f(0) = (f(3) - f(0)) / f(0) .


Skriv et svar til: Beregn tallet (f(3)/f(0))-1 i ligningen f(x)=3580*0,8632^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.