Kemi

Titrering ?? hjælp til KEMI

06. maj 2012 af Wihi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er igang med at skrive en journal om "titrering af vingummi". Da kemi ikke lige er min stærke side, er jeg gået i stå i nogle opgaver, som jeg håber jeg kan få hjælp til .. det vil være dejligt med små forklaringer, for som sagt kemi er ikke lige min stærke side... 

 

Vi brugte en 100 ml bægerglas, som vi fyldte med 45 ml demineraliseret vand i. Derefter puttede vi en magnet ned i bægerglasset og stillede det ene bægerglas på en varmeplade med magnetomrører og vi tilsatte 3 dråber phenolphtalein/rødkålsindikator. Efter vingummien var opløst, gik vi i gang med at titrer opløsningen. Vi tilsatte 9 ml NaOH før det skiftede farve og nåede ækvivalentpunketet. Vingummien vejede 3.100 gram. 

4. Beregn stofmængden af tilsæt 0,10 M NaOH ud fra den tilsatte volumen NaOH.
M=mol/liter, så jeg ved at i en liter 0,10 M NaOH er der 0,1 mol NaOH.
Så kan jeg gange 0,1 med det NaOH jeg tilsatte (begge tal skal have samme enhed)
Den tilsatte V = 9 ml
0,1 mol/liter skal så ganges med 9 ml omskrevet til liter
0,1 mol/liter * 0,009 = 0,0009 mol/liter

har jeg lavet opgaven rigtigt? 

 

5. Bestem stofmængden af citronsyre (brug reaktionsskemaet).

C6H8O7 (aq) + 3 OH- (aq)   →   C6H5O73- (aq) + 3 H2O (l)

M = 192 M
m =  3,100 g
n = 0,016 mol

???

6. Beregn massen af citronsyre i vingummien.

7. Beregn masseprocenten af citronsyre i vingummien.
Cmasse % =?

Konklusion: 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. maj 2012 af mathon

4. Beregn stofmængden af tilsæt 0,10 M NaOH ud fra den tilsatte volumen NaOH.

         n(NaOH) = V·c = (0,009 L) · (0,10 mol/L) = 0,0009 mol

 

5. Bestem stofmængden af citronsyre (brug reaktionsskemaet).

                           C6H8O7 (aq)   +   3 OH- (aq)   --->   C6H5O73- (aq)   +   3 H2O (l)

      mængdeforhold:
                                                C6H8O7 : NaOH = 1 : 3 = (1/3) : 1

         n(C6H8O7) = (1/3)·(0,0009 mol) = 0,0003 mol

 
6. Beregn massen af citronsyre i vingummien.

         M(C6H8O7) = sum({6,8,7}*{12.011,1.008,15.999}) g/mol = 192,123 g/mol

         m(C6H8O7) = n·M = (0,0003 mol) · (192,123 g/mol) = 0,057637 g


7. Beregn masseprocenten af citronsyre i vingummien.

        Cmasse % = (
0,057637 g) / (3,100 g) = 0,0186 = 1,86%


Svar #2
06. maj 2012 af Wihi (Slettet)

TAK :D


Skriv et svar til: Titrering ?? hjælp til KEMI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.