Matematik

plangeometri

06. maj 2012 af spasmageren - Niveau: B-niveau

Linjen n går gennem (-2,1) og (q,-3) og er parallel med linjen m, der har ligningen 2y = 3x-2. Bestem q, og opskriv en ligning for n.

 

Hvordan bestemmer jeg q?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. maj 2012 af YesMe (Slettet)

Linje m:    y = 3/2x - 1  (forkortet med 2)

Linje n:     y = 3/2x + b       find b, hvor du kender punkt (-2 , 1).

Så kan du nemt finde q, ved at lade y = -3.


Svar #2
06. maj 2012 af spasmageren

Tak for hjælpen endnu en gang :-). 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. maj 2012 af mathon

 

    linjen er på formen
                                            y = ax + b          par. m.   y = (3/2)x - 1

   med
                  (-3 - 1) / (q - (-2)) = (3/2)

                  -4 / (q + 2) = (3/2)

                  (q + 2) / (-4) = (2/3)

                  q + 2 = -(8/3)

                  q = -(8/3) - (6/3) = -(14/3)


         n:      y = (3/2)x + 4


Skriv et svar til: plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.