Matematik

potensudvikling

06. maj 2012 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

y=3,2·x^1,7

beregn x for Y=1, Y=2, Y=4:

Er der ikke en der ville være sød at bare gøre det for en feks den med Y=1 regne den ud for mig, fordi så ved jeg hvordan jeg skal gøre det med de andre


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2012 af peter lind

Du sætter y = 1 i formlen hvilket giver ligningen 1 = 3,2*x1,7. Den ligning løser du ved at dividere den med 3,2 og derefter tage logaritmen på begge sider


Svar #2
06. maj 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Kan du ikke vise mig hvordan du gør det, fordi så ved jeg lige præcis hvordan jeg skal gøre det ved det andre :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2012 af placebo321 (Slettet)

For y = 1 fås ligningen

1 = 3,2 * x1,7 hvoraf

1/3,2 = x1,7 hvoraf

ln(1/3,2) = 1,7*ln(x) hvoraf

ln(1/3,2)/1,7 = ln(x) hvoraf

eln(1/3,2)/1,7 = x = 0,5045

ln betegner den naturlige logaritme. log kan også benyttes, og den betegner titalslogaritmen


Svar #4
06. maj 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Jeg har ikke lært det med In, kun med logeritmer

så jeg ved ikke helt, kan ejg godt side log istedet for In, er det det samme jeg skal gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2012 af peter lind

Det er ligegyldigt om du bruger de naturlige logaritmer eller 10 tals logaritmen


Svar #6
06. maj 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Jeg har bare ikke lært det på den måde, så jeg tror ikke jeg skal skrive det ind i min afleveringer, vil bare gerne vide hvordan jeg gør det med log :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2012 af peter lind

Du bruger bare log som der ovenfor er skrevet ln med den undtagelse at den inverse til log er 10x ikke ex


Svar #8
06. maj 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

hmm, jeg kan ikke helt få det til at passe når jeg selv regner det ud, for det helt forkerte resultat når jeg bruger log? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. maj 2012 af peter lind

Kan du ikke skrive i detaljer hvad du har gjort ?


Svar #10
06. maj 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Jeg ved faktisk ikke hvadjeg rigtig skal gøre :/

Hr faktiks bare gjort dette 


Log(1/3,2)/1,7 = også fik jeg et tal

Men jeg ved det er fulstændigt forkert. ved bare ike hvordan jeg skal skrive det ind med log



Brugbart svar (0)

Svar #11
06. maj 2012 af peter lind

1 = 3,2 * x 1,7 tager du logaritmen på begge sider får du log(1) = log(3,2*x1,7)   = log(3,2) + log(x1,7) = log(3,2)+1,7*log(x)


Svar #12
06. maj 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

ok mange tak, prøver lige at regne det ud, og ser om jeg forstår det :)


Skriv et svar til: potensudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.