Matematik

Potensudvikling

06. maj 2012 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Please nogle der vil kigge på de her opgaver, kan virkelig ikke finde ud af dem. et billede af grafen er vehæftet

1. Argumenter for at grafen viser en potensudvikling

2. Beregn ud fra de to punkter A og B, potensudviklings forskrift

3.Når x ganges med 1,2 hvad skal y ganges med?
4. Når y ganges med 2 hvad skal x ganges med?

Vedhæftet fil: mattt.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2012 af peter lind

grafen på et dobbeltlogaritmisk papir er en ret linje, hvilket medfører at det er en eksponential funktion.

En eksponentialfunktion har formen y = f(x) = b*ax. Sæt koordinaterne for de 2 punkter ind i den formel og du får 2 ligninger med 2 ubekendte a og b, som du må løse. Dividerer du de 2 ligninger med hinanden går b ud.


Svar #2
06. maj 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

er det her korrekt? Y=2,16*1,2^x (til opgave 2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2012 af peter lind

Nej det kan du let kontrollere ved at sætte ind 2,6*1,21 = 2,6*1,2 > 2


Svar #4
06. maj 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

okay så det her er bare svaret til opgave 2 ikke? :)

2,16*1,21 = 2,6*1,2 > 2

men jeg ved ikke lige hvad jeg helt gør i opg 3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2012 af anonym1996 (Slettet)

1) prøv og tænk en ekstra gang. 

2) a = (log(y1/y2)) / (log(x1/x2)) 
    b = (y1 / x1a)

3+4)  Fy = Fxa


Svar #6
06. maj 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Okay jeg er ikke helt med, så det er ikke rigtig?

 

Er det til opg, 3 jeg skal bruge a = (log(y1/y2)) / (log(x1/x2))? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2012 af peter lind

neh det er ikke svaret på spørgsmål 2. Jeg fortæller dig at en simpel indsættelse af det ene punkts koordinater viser at den funktionsforskrift du har fundet er forkert. Kan du ikke komme med detaljer om hvad du har gjort


Svar #8
06. maj 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

jeg har ikke gjort noget, jeg ved bare ikke hvad jeg skal gøre.

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. maj 2012 af mathon

grafen på et dobbeltlogaritmisk papir er en ret linje, hvilket medfører at det er en potensfunktion.

En potensfunktion har formen y = f(x) = b*xa.


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. maj 2012 af anonym1996 (Slettet)

#9 Jeg var bange for at det var mig der var galt på den, pju. 

#8 Brug a = (log(y1/y2)) / (log(x1/x2) til opgave 2. 
      Brug Fy = Fx a til opgave 3 og 4. 

 


Svar #11
06. maj 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Er der en af jer der vil være så sø at fortælle mig hvad y1 og y2 og x1 og x2 er? :) please


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. maj 2012 af mathon

2)
                        a = (log(16) - log(2)) / (log(2) - log(1))

                         a = log(8) / (log(2)

                         a = log(23) / (log(2)

                         a = 3·log(2) / (log(2)

                         a = 3

                         f(x) = y = b·x3

                                   2 = b·13 = b
hvoraf
                         f(x) = y = 2·x3
 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. maj 2012 af mathon

3)

                         y2/y1 = (x2/x1)3

                         y2/y1 = 1,23 = 1,728


                         y2 = 1,728·y1

                        


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. maj 2012 af mathon

4)

                         x2/x1 = (y2/y1)1/3

                         x2/x1 = 21/3 = 1,25992


                         x2 = 1,25992·x1
 


Svar #15
06. maj 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Tak alle sammen!!

#12

Er det ikke nok med bare at skrive dette? :) a = (log(16) - log(2)) / (log(2) - log(1))


Svar #16
06. maj 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

 hvor for du tallene fra? spøger kun fordi jeg ikke selv ved det :)


Svar #17
06. maj 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Har et spørgsmål mære, er dette korretk? :)

d) Beregn y for x=150
 

Y=2*1503=6750000

 

fordi y=2*x^3


Brugbart svar (0)

Svar #18
06. maj 2012 af anonym1996 (Slettet)

#11

Et punkt skrives som (x,y) 

Vi tager udgangspunkt i de 2 punkter i opgaven.  A (1,2) og B (2,16)

x1 er det første x, altså 1.
xer det næste x, altså 2.
y1er det første y, altså 2.
yer det næste y, altså 16. 

2)

Formlen:  a = (log(y1/y2)) / (log(x1/x2))   
Hvis vi sætter talene ind bliver det: 

a = (log(2/16)) / (log(1/2)) = 3 

Den anden formel:  b = (y1 / x1a
Hvis vi sætter talene ind bliver det:

b = (2/13) = 2 

3) 

Fy = Fxa
Hvis x vokser med 2 hvor meget vokser y så? 

Fy = 1,23 = 1,728

y vil altså vokse med 1,728

4) 
Fx= a√Fy 
Hvis y vokser med 2 hvor meget vokser x så?

F = 3√2 = 1,2599 ≈ 1,260

x vil altså voks med 1,260 ca. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #19
06. maj 2012 af anonym1996 (Slettet)

#17 

f(x) = b*ax
f(x) = 2*1503 = 6.750.000

Dit svar er korrekt. :-)


Svar #20
06. maj 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Det var godt og grundigt forklaret.. Mange tak for det!!!!!! :D


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.