Matematik

Hjælp til matematik C!

07. maj 2012 af vesterthorupefterskole (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg er i gruppearbejde omkring noget matematik på gym. Desværre er vi ikke de klogeste som findes her på jorden. Vi har en opgave som vi ikke lige kan finde på nogle eks. så hvis nogle ville gi os et lille fif ville det være fantastisk: Spørgsmål: Kom med mindst to eksempler fra dagligdagen, hvor et fænomen kan beskrives med en af de 3 udviklinger. Eksemplet skal uddybes, så matematikken i det træder frem.

Her er opgaven: Det er spørgsmål 3:

Projekt: Udviklinger
Forår 2009, 1tm.

I grupper på 3 til 4 personer skal I arbejde med nedennævnte opgaver. I får 3 blokke til arbejdet. Herudover må det påregnes noget hjemmearbejde. Projektet afleveres den 15/5 og tæller 2 elevtimer.

Opgaven drejer sig både om lineærudvikling, eksponentieludvikling og potensudvikling.

Opgave 1:

Lav en formelsamling, der for alle 3 typer af udviklinger indeholder noget om: Generel forskrift, graf, ligning for graf gennem 2 punkter, løsning af ligninger – Formelsamlingen skal indeholde eksempler.

Opgave 2:

Den mængde vanddamp, som atmosfærisk luft maksimalt kan indeholde, afhænger af temperaturen. I tabellen nedenfor ses, hvor meget vanddamp der findes i dampmættet luft ved forskellige temperaturer.

Temperatur i C° -10 -5 0 5 10 15 20 25
Vandamp
i g/m3 2,4 3,4 4,9 6,8 9,3 12,9 17,2 23,0

Udfør lineær-, eksponentiel- og potentielregression på dataene. Kom herefter med et begrundet bud på en matematisk model, der kan beskrive fænomenet.

Opgave 3:

Lav et sæt opgaver på maksimalt 5 opgaver. Opgaverne skal svare til ca. 2.5 time elevtid. Sættet skal indeholde opgaver om lineær udvikling, eksponentiel udvikling og potensudvikling. Opgaverne skal være af en sværhedsgrad, så jeres kammerater kan regne dem. Ud over opgaverne skal I naturligvis også lave en vejledende løsning.


Opgave 4

Kom med mindst to eksempler fra dagligdagen, hvor et fænomen kan beskrives med en af de 3 udviklinger. Eksemplet skal uddybes, så matematikken i det træder frem.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik C!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.