Matematik

plangeometri

07. maj 2012 af spasmageren - Niveau: B-niveau

Jeg har fået den her opgave, og jeg er fuldstændig blank ( opgaven er vedhæftet) 

Hvad er en korde, jeg kan simplethent ikke huske det :(

Håber i vil hjælpe :)

Vedhæftet fil: matematik.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

En korde er et liniestykke, der forbinder to punkter på periferien af en cirkel.

Bestem ligningen for den mindste cirkel, og bestem så skæringspunkterne mellem cirklen og den angivne rette linie. bestem så til sidst afstanden mellem de to skæringspunkter.

Alternativt kan man bestemme afstanden fra den angivne linie til den lille cirkels centrum. Den søgte korde er da grundlinie i en ligebenet trekant, hvis to lige store sider er radier i den lille cirkel, og hvis højde er den netop fundne afstand fra linien til cirklens centrum.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

2) Bestem ligningerne for de to cirkler, og bestem så koordinaterne for skæringspunkterne mellem de to cirkler ved, at skæringspunkternes koordinatsæt skal tilfredsstille begge ligninger.


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. maj 2012 af mathon

2)

 ligning for
                         store cirkel           x2 + y2 - 4x - 8y = - 10

                         lille cirkel              x2 + y2 + 4x - 2y =  0

som ved subtraktion giver
                                                        -8x - 6y = -10

                                                        4x + 3y = 5            hvilket er ligningen for fælleskorden

                                                        y = -(4/3)x + (5/3)

som ved indsættelse i    x2 + y2 + 4x - 2y =  0
giver
                                                       x2 + (-(4/3)x + (5/3))2 + 4x - 2·(-(4/3)x + (5/3)) =  0     som reduceres til

                                                       5x2 + 4x - 1 = 0

                     hvoraf
                                                       x1 = -1   ∧   x2 = (1/5)
som indsat på skift i
fælleskordens ligning
giver
                                                       y1 = 3   ∧   y2 = 7/5
 

cirklernes skæringspunkter
er derfor                                       S1 = (-1;3)   og   S2 = ((1/5) ; (7/5))


Skriv et svar til: plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.