Dansk

dansk afgangsprøve!

08. maj 2012 af rikke2801 (Slettet)

hej 9.klasser :)

Gik det godt til jeres afgangsprøver? Hvad valgte i?

Jeg valgte reportagen og er selv meget tilfreds med det færdige resultat, men senere opdagede jeg at jeg havde omkring 4 små stavefejl og så tænker jeg bare, gør det en kæmpe forskel eller skal jeg ikke være nervør for at det er afgørende for noget?? :( det er virkelig irriterende at jeg opdagede det!


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2012 af line112 (Slettet)

Jeg valgte nr.4 (Virkelighed eller reality), men jeg skrev kun en side. er det for kort?


Svar #2
08. maj 2012 af rikke2801 (Slettet)

nej, et essay skal ikke være langt :-) og hvis det bare er godt og du ikke kunne gøre mere, så er det jo fint :D

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. maj 2012 af Frida96 (Slettet)

Jeg skrev nr. 2, altså den novelle, hvor afslutningen var skrevet. 

Til eksamen opfattede jeg den allerede skrevne slutning sådan, at den dame, der kom kørende, bremsede, fordi hun så en dreng med en pistol, og at John efter at have sagt ; ''du kommer forsent'', tog pistolen op til hovedet og skød sig.

Jeg skrev historien, så det skulle være Johns mor, der kom i den røde bil, og blev forfærdet over at se sin dreng med en pistol.

Men bagefter, da jeg kom hjem efter eksamen, gik det op for mig, hvad jeg tror der var meningen, der skete i tekststykket - at damen bremser, fordi hun ser noget forfærdeligt, som John ved hjælp af pistolen har været skyld i. (F.eks en blod-indsmurt, død krop, som John har skudt.) - og at det er det, john mener med, at hun kommer for sent - at han allerede har dræbt personen. (og altså ikke, at hun kommer for sent til at stoppe ham i at begå selvmord.)

 

Er der nogen af jer, der også skrev nr. 2?

Hvis ja, hvad forstod i så, at der skete (var sket før) tekststykket?

 

hilsen frida :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
08. maj 2012 af Frida96 (Slettet)

rikke2801 - nej, det synes jeg ikke, du skal gå og være nervøs over :)

 

Du siger jo selv, at du var meget tilfreds med resultatet, (hvilket er rigtig dejligt for dig (;  ) før du så de småfejl, og da det lyder som om det er godt, det du har skrevet, betyder de småfejl sikkert ikke noget.

Selvfølgelig havde det været bedre uden, men det betyder mere, at det er en god stil du har, og så er det langt mindre væsentligt, om du evt. har skrevet af i stedet for ad.

 

Jeg har før fået 12 for en stil, selvom jeg (efter aflevering) opdagede en stavefejl eller to....

 

Så lad du bare være med at bekymrer dig om det :)

 

Vær i stedet bare glad for den gode reportage du har skrevet.

 

(og b.t.w. i mange bøger er der altså også indimellem en stavefejl - så selv de professionelle kan jo have en lille smutter - og det ødelægger jo ikke en hel roman, fordi der mangler et komma et sted.)

 

:)


Svar #5
08. maj 2012 af rikke2801 (Slettet)

Frida96: 

Mange tak!, det er jeg glad for at du synes :)- de fejl jeg havde lavet var at jeg var kommet til at glemme et nutids-r et sted, og et andet sted kom jeg til at skrive "sæt" i stedet for "sat".. Måske er der også andre fejl, men ellers skulle det vidst være OK. 


Jeg så ingengang på nr. 2, da jeg ville gå i gang med reportagen hurtigst muligt, så kan desværre ikke hjælpe dig,- det kan være at nogen af de andre ved det??

 

 

Rikke2801 :-)


Skriv et svar til: dansk afgangsprøve!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.