Fysik

Energi: ismassen

09. maj 2012 af Solvejens (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave, som jeg har lidt svært ved:

Vi smelter en del af en stor isklump (0 °C) på 6,7 kg, ved at tilføre en varme på 1,0 MJ.
Hvor stor en ismasse er tilbage?

 

Kan nogen hjælpe med en formel for beregning af mis?


Brugbart svar (3)

Svar #1
09. maj 2012 af peter lind

ΔQ = m*L hvor m er den smeltede is masse og L er smeltevarmen


Svar #2
09. maj 2012 af Solvejens (Slettet)

Jeg har brug for at få isoleret ismassen...?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2012 af peter lind

Divider formlen i #1 med L


Svar #4
09. maj 2012 af Solvejens (Slettet)

Jeg kan ikke se, hvilke tal jeg skal indsætte i formlen. Synes, det er svært, når jeg ikke ved, hvad smeltevarmen og den smeltede ismasse er!


Brugbart svar (2)

Svar #5
09. maj 2012 af peter lind

Smeltevarmen slår du op i en tabel eller din bog. Eftersom det er ismassen du skal finde er det naturligt at du ikke kender den


Brugbart svar (2)

Svar #6
09. maj 2012 af mathon

 

                              1000 kJ = msmeltet·(334,4 kJ/kg)

                               mtilbage = (6,7 kg) - msmeltet


Svar #7
09. maj 2012 af Solvejens (Slettet)

(6,7 kg / 334,4 kJ pr. kg) = (smeltet ismasse • 334,4 kJ pr. kg) / (334,4 kJ pr. kg) = 0,02

Hvad skal jeg så bruge informationen om at tilføre en varme på 1,0 MJ til?

Jeg tror, jeg har gjort noget forkert.


Svar #8
09. maj 2012 af Solvejens (Slettet)

#6

Okay. Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. maj 2012 af peter lind

#8 ja. Så er det bare at se efter hvor megt is, der er tilbage


Skriv et svar til: Energi: ismassen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.