Biologi

Hvordan opstod livet?

09. maj 2012 af ScaryAfghan (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

jeg har et lille problem, jeg vil gerne vide hvordan livet opstod. Jeg ved det er noget med nogle aminosyrer som klonede sig selv... mere ved jeg så ikkke.. hvis i kunne fortælle det sådan lidt kort fx på en 5-7 linjer ville jeg blive glad :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. maj 2012 af ImReadyFor12 (Slettet)

Hej Fgeek

 

Jeg må nød til at sige, at man skal huske at skrive tydeligt og grundigt. Dvs mere meningsmæssigt. 

 

"Jeg vil gerne vide hvordan livet opstod"

 

Efter min mening kan man ikke skrive svaret på 5-7 linjer. Og er der overhovedet et svar, for det er jo et af livets store spørgsmål, hvor man ikke kan sætte 2 streger under resultatet. 

Jeg ved godt at indlægget er skrevet under emne: Nyeste i Biologi, men biologi er ikke nok for at få svaret på hvordan livet opstod. Man er nød til at komme ind på filosofi, videnskab og en del religion. (hvis du spørger mig)

 

 

 

 

 


Brugbart svar (3)

Svar #2
09. maj 2012 af NejTilSvampe

Det første reproducerbare molekyle opstår.

Naturlig selektion klarer resten.


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. maj 2012 af NejTilSvampe

#1 - jeg er enig i at det ikke kan beskrives på 7 linjer. Men der ER et svar et konkret faktuelt svar. Jeg ved ikke hvad det er, men der er nødvendigvist et svar.

Det jeg dog med sikkerhed VED er; filosofi og religion ikke er særlig effektive værktøj (sagt mildt) til at finde ud af svaret. Du kan komme med det mest elegante filosofiske argument for hvordan livet er opstået. Du kunne endda overbevise mig og alle andre i hele verden, men det ville stadig ikke bære nogen vægt uden emperiske beviser. Religion er bare et andet ord for at finde på dit eget svar, så det er nok det mindst pålidelige værktøj til at afgøre sandheder.


Brugbart svar (3)

Svar #4
09. maj 2012 af hesch (Slettet)

Det mest overbevisende jeg har læst, er i bogen: "Livstidevandet" af Lyall Wattson. ( ca. fra 1975 ).

Komplekse organiske molekyler, herunder aminosyrer, opstår rask væk under påvirkning af ultraviolet stråling, elektrisk udladning osv. Men forfatterens ide er, at for at der kan skabes liv, skal der en "hukommelse" til, der husker hvor udviklingen er nået til, og kan bygges videre på. Hvad angår nutidens liv, ligger denne hukommelse gemt i generne. I livets tilblivelse, mener forfatteren, blev aminosyrer indbygget i ler, der har en krystallignende struktur i sin opbygning, ligesom et snefnug. Ler har en fortræffelig evne til at indbygge f.eks. aminosyrer i sin struktur. Deler du en lerklump, der tumler rundt på bunden af en flod, vil hver del vokse videre med samme struktur som moderklumpen, og indbyggede aminosyrer vil "følge" lerets struktur i deres indbyrdes opbygning. Heri ligger hukommelsen.

Det var vist 7 linier, men se om du kan finde bogen, og læs den.

 


Skriv et svar til: Hvordan opstod livet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.