Matematik

Redegør.....

10. maj 2012 af HanneJH (Slettet)

Hej , 

 

Jeg har et spørgsmål der lyder således: Redegør for bestemmelse af parameterfremstillingen for en linje. 

Hvad betyder det helt nøjagtigt? Skal jeg bare give et eksempel derpå, eller hvordan? 

 

Håber I kan hjælpe.. 

 

Mvh. Malene


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2012 af mathon

          en linje givet ved et punkt
                                                           Po = (xo,yo,zo) og en retningsvektor  r = [a,b,c]

          har når P(x,y,z) er et
          vilkårligt punkt på linjen

            parameterfremstillingen
                                                           OP = OPo + t·r

                                                           (x,y,z) = (xo,yo,zo) + t·(a,b,c)

         eller skrevet
                                                            x = xo + t·a
                                                            y = yo + t·b
                                                            z = xo + t·c

                             

                                                      
                                


Skriv et svar til: Redegør.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.