Fysik
Densitet
26. august 2005 af
CowGirL (Slettet)
1,98x10ee30 kg/4,19x10ee12 m3=??
Er dette ikke måden at regne densiteten ud på...?
Bliver helt forvirret med alle de kæmpetal jeg får som resultat...
Er dette ikke måden at regne densiteten ud på...?
Bliver helt forvirret med alle de kæmpetal jeg får som resultat...
Svar #1
26. august 2005 af Epsilon (Slettet)
Den densitetsværdi, som du får, virker umiddelbart noget voldsom :-)
Jeg formoder, at du er i færd med at beregne middeldensiteten for Solen (Solens masse er M = 1,989*10^30 kg).
I benægtende fald må du forklare nærmere om den opgave, som du er blevet stillet.
Hvis det drejer sig om Solen, skal du huske, at Solens volumen V er voluminet af en kugle af radius r;
V = 4/3*pi*r^3
Astrofysiske data mv. for Solen, herunder dennes radius, findes fx her:
http://www.tycho.dk/article/articleview/716/1/110/
Vær opmærksom på at konvertere radius fra km til SI-enheden meter (m), inden du beregner middeldensiteten.
//Singularity
Jeg formoder, at du er i færd med at beregne middeldensiteten for Solen (Solens masse er M = 1,989*10^30 kg).
I benægtende fald må du forklare nærmere om den opgave, som du er blevet stillet.
Hvis det drejer sig om Solen, skal du huske, at Solens volumen V er voluminet af en kugle af radius r;
V = 4/3*pi*r^3
Astrofysiske data mv. for Solen, herunder dennes radius, findes fx her:
http://www.tycho.dk/article/articleview/716/1/110/
Vær opmærksom på at konvertere radius fra km til SI-enheden meter (m), inden du beregner middeldensiteten.
//Singularity
Svar #2
26. august 2005 af Epsilon (Slettet)
Blandt de astrofysiske data for Solen vil du bemærke, at der er anført en værdi for massefylden (densiteten). Den kunne passende anvendes som sammenligningsgrundlag, når du skal vurdere rimeligheden af resultatet af din egen beregning. Forudsat opgaven drejer sig om Solen, naturligvis.
//Singularity
//Singularity
Skriv et svar til: Densitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
