Matematik

differentialligninger Newtons afkølingslov

11. maj 2012 af Sandrabp (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej :)

Er der en der vil hlælpe mig med denne opgave?:

Et legeme med en temp. på -12 grader placeres i et lokale, hvis lufttemperatur er 27 grader. Efter 10 minutters forløb er legemets temp. -1 grad. Hvad er legemets temp,, når det har ligget i lokalet i 30 min?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal benytte Newtons afkølingslov, der siger, at hastigheden, hvormed et legemes temperatur T ændres, er proportional med forskellen i legemets temperatur fra omgivelsernes temperatur T0 , altså

      dT/dt = a·(T - T0) ,

der let integreres til

      T - T0 = c·eat .

Her er T0 = 27 , og konstanterne a og c bestemems så ved hjælp af de opgivne betingelser, T(0) = -12, og T(10) = -1 . man skal så bestemme T(30) .


Skriv et svar til: differentialligninger Newtons afkølingslov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.