Matematik
Sumtegn i udtryk
Hej,
Jeg er lidt i tvivl om hvorvidt det er god stil eller ej, men hvis man har et udtryk på formen:
Σ "et eller andet" og ønsker at omskrive/reducere i det som står efter sumtegnet. tager man så sum tegnet med i alle sine omskrivninger, eller man må omskrive uden sumtegn og så først til sidst medtage sumtegnet ved det endelige resultat.
altså Σ n4 = Σ n*n*n2 = ∑ n*n*n*n
eller ∑ n4 omskrives til: n*n*n2 som omskrives til n*n*n*n og derved bliver ∑ n*n*n*n
Håber i forstå !
Svar #2
11. maj 2012 af rexden1
ok, havde ellers håbert på lidt mindre arbejde :), men tak for hjælpen
Svar #3
11. maj 2012 af Krabasken (Slettet)
Da du formodentlig agter at bruge lighedstegnet hele vejen, er der ingen vej udenom - begge sider af et lighedstegn skal altid være ens ;-)
Svar #4
11. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
Man skal også medtage grænserne på sumtegnet, f.eks.
∑kn=1 n4 = ...
Svar #5
11. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)
Man benytter dog i visse sammenhænge Einsteins summationskonvention, at man kan udelade summationstegnet for et indeks, der forekommer to gange i summandudtrykket, f.eks. kan man med denne konvention skrive
∑3i=1 ci·xi = ci·xi ,
hvor indekset på x her ikke er en eksponent men et koordinatindeks. Et indeks, der ikke summeres over, kaldes et frit indeks, mens et indeks, der summeres over, kaldes et dummy indeks.
Skriv et svar til: Sumtegn i udtryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
