Matematik
Procenter
26. august 2005 af
Hilano (Slettet)
Hej.
Kunne godt bruge noget hjælp til denne opgave:
Olieproduktionen i et land nedskæres med 0,8% om måneden. Hvor mange procent af den oprindelige produktion opretholdes efter 2 år?
På forhånd tak
Kunne godt bruge noget hjælp til denne opgave:
Olieproduktionen i et land nedskæres med 0,8% om måneden. Hvor mange procent af den oprindelige produktion opretholdes efter 2 år?
På forhånd tak
Svar #1
26. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
Vi starter på 100%. For hver måned forsvinder 0,008%, altså bliver der 100-0,008 = 99.992% tilbage. Dette sker 24 gange. Prøv at stille det op som en funktion...
Svar #2
26. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
hovsa, om igen
Vi starter på 100%. For hver måned forsvinder 0,8%, altså bliver der 100-0,8 = 99.2% tilbage. Dette sker 24 gange. Prøv at stille det op som en funktion...
Vi starter på 100%. For hver måned forsvinder 0,8%, altså bliver der 100-0,8 = 99.2% tilbage. Dette sker 24 gange. Prøv at stille det op som en funktion...
Svar #5
26. august 2005 af Hilano (Slettet)
OK.. Men hvordan ville man skrive sådan en opgave op?
Noget med 100%-0,8% = 99,2%
f(x) = 100*0,992^x
f(24) = 100*0,992^24
f(24) = 82,467%
Dvs. 82,467 % af den oprindelige olieproduktion var opretholdt efter 2 år.
?
Noget med 100%-0,8% = 99,2%
f(x) = 100*0,992^x
f(24) = 100*0,992^24
f(24) = 82,467%
Dvs. 82,467 % af den oprindelige olieproduktion var opretholdt efter 2 år.
?
Skriv et svar til: Procenter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
