Matematik

ekspontiel vækst - eksamen c

12. maj 2012 af baaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Kan man sige mere om den ekspontielle vækstmodel y = b * a x

end dette : En ekspontiel funktion er en funktion, der har en regneforskift af formel y = b * a x, hvor a og b er positive konstanter.

 

Kan man redegør mere for den?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2012 af peter lind

Redegør for betydning af a og b, se på brugen af funktionen som for eks. i renteformlen eller radioaktive henfald


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2012 af Andreww (Slettet)

Vis hvordan du udleder konstanterne, og fortæl hvornår funktionen er aftagende og voksende.


Svar #3
12. maj 2012 af baaby (Slettet)

Kan i fortælle mig hvad betydning af a og b er i eksponentiel tilvækst?


Svar #4
12. maj 2012 af baaby (Slettet)

og hvorfor er a og b postive?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2012 af peter lind

b er værdien for x =0, a er fremskrivningsfaktoren. b er ikke nødvendigvis positiv, men er det som regel i praksis hvor den beskriver fysiske ting. Du kan kun opløfte et negativt tal til heltallig eksponenter og x er jo blot et reelt tal


Svar #6
12. maj 2012 af baaby (Slettet)

er det betydning af a og b? skal nemlig bruge det til mundtlig eksamen?


Svar #7
12. maj 2012 af baaby (Slettet)

og kan du give mig et eksempel eller noget så jeg kan forstå det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. maj 2012 af YesMe (Slettet)

f(x) = bax

Hvis f(0) = b , er denne konstant, der skærer igennem y-aksen, når x = 0. "Begyndelsen."

a = 1 + r, når grafen er voksende (positiv), er det r'et der stiger med en bestemt procent (i decimaler).


Skriv et svar til: ekspontiel vækst - eksamen c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.