Matematik

integralregning af gange funktion

13. maj 2012 af blueshadow94 (Slettet)

Hej jeg er meget i tvivl om, hvordan man finder integralet af en produktfunktion. Skal man integrere hvert led for sig, eller gælder der en bestemt formel?

 

Hvis man f.eks. har 2x * e^(x^2+1), hvordan finder man så integralet af dette?

Hvis formlen forvirrer, så kan det lige siges, at e er opløftet i x i anden plus 1, så x er ikke opløftet  i 2+1, men kun2 og derefter kommer 1 tallet som e også er opløftet i. Håber I forstår formeln og en kan hjælpe mig, for jeg er meget forvirret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2012 af mathon

substituer
                              u = x2+1      du = 2xdx


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2012 af nielsenHTX

der findes ingen general måde hvor man kan finde integralet af et produkt, som der er for differentiation .

men her kan du bruge substitution med u=x2+1  ,     du=2xdx


Svar #3
13. maj 2012 af blueshadow94 (Slettet)

jeg har prøvet integration ved substitution. Jeg får e opløftet i x^2+1 til at forblive det samme. er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2012 af mathon

 

                                   ∫2x * ex^2+1dx = ∫ex^2+1(2xdx) = ∫eudu = eu + k = ex^2+1 + k


Svar #5
13. maj 2012 af blueshadow94 (Slettet)

tusind tak. jeg er næsten heelt med, men hvad bliver der af de 2X til at starte med? forsvinder de bare. skal man ikke skrive dem på?


Svar #6
13. maj 2012 af blueshadow94 (Slettet)

altså jeg har fået den til at hedde: 2X * ex^2+1 + k


Svar #7
13. maj 2012 af blueshadow94 (Slettet)

jeg har fundet ud af det. tusind tak. det giver bare ex^2+1 + k ;)

 


Svar #8
13. maj 2012 af blueshadow94 (Slettet)

hvis man f.eks. har 1/x * ln(X) . hvad er så hjælpefunktionen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2012 af mathon

     u = ln(x)           du = (1/x)dx


Skriv et svar til: integralregning af gange funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.