Matematik
Eksponentiel Ligning
26. august 2005 af
Jankovich (Slettet)
En eksponentiel ligning:
4^2x-1 = 8^4-x <=>
2x-1Log4 = 4-xLog8 <=>
2x-1/4-x = Log8/Log4 <=>
?
Er kommet så langt, men aner simpelthen ikke hvad jeg så skal gøre? Nogen der kunne hjælpe?
4^2x-1 = 8^4-x <=>
2x-1Log4 = 4-xLog8 <=>
2x-1/4-x = Log8/Log4 <=>
?
Er kommet så langt, men aner simpelthen ikke hvad jeg så skal gøre? Nogen der kunne hjælpe?
Svar #1
26. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
log8/log4
=
log(2^3)/log(2^2)
=
(3*log2)/(2*log2)
=
3/2
så slipper vi af med de grimme logaritmer
=
log(2^3)/log(2^2)
=
(3*log2)/(2*log2)
=
3/2
så slipper vi af med de grimme logaritmer
Svar #3
26. august 2005 af Epsilon (Slettet)
Der foregår matematisk kriminelle ting og sager i det første indlæg ;-)
Sæt nu lige de parenteser
4^(2x-1) = 8^(4-x)
når det er, hvad du egentlig mener.
//Singularity
Sæt nu lige de parenteser
4^(2x-1) = 8^(4-x)
når det er, hvad du egentlig mener.
//Singularity
Skriv et svar til: Eksponentiel Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
