Matematik

Bestem forskriften, eksponentiel funktion

13. maj 2012 af wassu (Slettet) - Niveau: C-niveau

informationen er givet: i 1965 var der 300 minke, i 1988 var der 5.000 minke
hvordan bestemmer jeg forskriften for den ekspenentielle funktion?

Har prøvet at betragte informaionen som 2 punkter: p1(1965,300) p2(1988,5.000)

Men ved beregning får jeg:
a = 1,13
b = 150

Jeg har dog fundet ud af at hvis b = 300 givet det:
f(x) = 300*1,1323 = 5000

Har i nogle ideer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2012 af Rebecca03 (Slettet)

Har du mere end de 2 oplysninger ? for så kan du lave en regression i excel og derved laver excel forskriften for dig. 


Svar #2
13. maj 2012 af wassu (Slettet)

#1


Nej det har jeg ikke :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opstil de to ligninger for a og b ud fra de givne oplysninger. En eksponentiel model er y = f(x) = b · ax , så vi har, med x som antal år efter 1965,

300 = b · a0 , og

5000 = b ·a23

Det ses jo så, at b = 300 , og at

a = (5000/b)1/23 = (50/3)1/23 = 1,13012


Svar #4
13. maj 2012 af wassu (Slettet)

#3


Tak skal du have... Jeg har lige et spørgsmål:  Kan man konkludere ud fra informationerne at b = 300, eller skal det stilles op på den måde du gjorde det, hvorved man regner det ud


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

I en eksponentiel model er b modellens værdi for x = 0. Når man i modellen lader x = 0 svare til det første årstal 1965, er b derfor antallet i 1965, hvilket er noget man ved ud fra den måde, hvorpå modellen er opstillet.


Skriv et svar til: Bestem forskriften, eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.