Matematik

Beregn afledede funktion

13. maj 2012 af cvv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg afledede f`(x) på disse?

f(x)= x^2*√2x-3

f(x)=√4-3x/x

f(x)=cos^2.sinx

 

Håber nogen kan hjælpe :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2012 af SuneChr

Du kan starte med at sætte parenteser, så vi kan forstå, hvad du skriver.   S j u s k .


Svar #2
13. maj 2012 af cvv (Slettet)

Hov sorry

f(x)= x^2*(√2x-3)

f(x)=(√4-3x)/x

f(x)=cos(x)^2*sin(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2012 af SuneChr

# 2  ikke forstået.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. maj 2012 af Andreww (Slettet)

#3

Det er da ellers ret entydigt nu ?


Svar #5
13. maj 2012 af cvv (Slettet)

Forstår bare ikke hvordan jeg skal gribe det an med afledede?


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. maj 2012 af YesMe (Slettet)

#5

a) Sammensat funktion & Produkt regel.

b) Sammensat funktio & Divisions regel.

c) Produkt regel.

http://da.wikipedia.org/wiki/Differentialregning#Regneregler


Svar #7
13. maj 2012 af cvv (Slettet)

Okay tak, så jeg med, det var det forvirede :)


Svar #8
13. maj 2012 af cvv (Slettet)

den første er det

Ydre f(x)=√(x)

Indre g(x)=x^2 * 2x-3


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. maj 2012 af YesMe (Slettet)

#8

Eksempel til den første opgave.

f(x) = x2·√(2x-3)             lad g(x) = x2    og   h(z(x)) = √(2x-3)

      = g(x)·h(z(x))

f'(x) = g'(x)·h(z(x)) + g(x)·(h(z(x)))' = g'(x)·h(z(x)) + g(x)·z'(x)·h'(z(x))

                                        ... hvor (h(z(x)))' = z'(x)·h'(z(x))

http://da.wikipedia.org/wiki/Differentialregning#Regneregler


Svar #10
13. maj 2012 af cvv (Slettet)

Mange tak for hjælpen

f(x)= 5x(1/2x-6)^3 er det samme måde som den ovesnstående? 

hvor g(x)=5x  og  h(z(x)) =(1/2x-6)


Brugbart svar (1)

Svar #11
13. maj 2012 af YesMe (Slettet)

h(z(x)) = (1/2x-6)3


Svar #12
13. maj 2012 af cvv (Slettet)

Tak for dine hurtige svar YesMe


Skriv et svar til: Beregn afledede funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.