Fysik

Fysik om orgelpiber

14. maj 2012 af sofiajackie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder:

 

En orgelpibe, der er åben i begge ender, afgiver en tone på 440 Hz.

A) Hvor lang er piben?

B) Hvilken tone afgiver piben, hvis den lukkes for oven?

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2012 af mathon



A) Hvor lang er piben?

                          L = λ/4 = (v/f) / 2 

ved 20ºC
                        

                          L = λ/2 = ((342 m/s) / (440 s-1)) / 2 = 0,388636 m ≈ 38,86 cm

 

B) Hvilken tone afgiver piben, hvis den lukkes for oven?

                         L = λ/4

                         f = v/λ = (342 m/s) / (4L) = (342 m/s) / (4·(0,388636 m)) = 220 Hz


Skriv et svar til: Fysik om orgelpiber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.