Matematik

Arealbestemmelsesfunktion af trapez

14. maj 2012 af Rins (Slettet)

Vedlagte billede viser tværsnittet af en kanal. Jeg har fået til opgave at gøre rede for at arealet af kanalens tværsnit kan beskrives ved funktionen T(v)=8sin(v)+4sin(v)cos(v), hvor v måles i radianer og 0<v<=π/2.

Dette spørgsmål er allerede slået op for nogle år siden, men der er kun blevet besvaret den del, hvor man skal finde maksimum. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2012 af mette48 (Slettet)

Af den gule trekant ses at højden er 2*sin(v)

Grundlinien for den gule trekant er 2*cos(v)

trapetzets areal er h*(a+b)/2 hvor a og b er de paralelle sider i trapezet

a=4 og b=4+2*2*cos(v)

fortsæt selv


Skriv et svar til: Arealbestemmelsesfunktion af trapez

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.